×
 • Wisma MR, No 47 & 47a, Jalan Bp 7/12, Bandar Bukit Puchong, 47120 Puchong Selangor, Malaysia
 • sales@jomumrah.my
 • 0192664509

Right Menu

UMRAH ZIARAH BAITULMAQDIS

feature-img
 • 14 HARI 12 MALAM

Hotel Mekah

:

-

Hotel Madinah

:

-

Flight

:

Royal Jordan @ Emirate @ Setaraf

Makanan

:

Asian Buffet (3x Per Day)PACKAGE INCLUDE
 • Tiket penerbangan (pergi dan balik)
 • Visa
 • Penginapan sepanjang di Mekah dan Madinah
 • Fullboard meals (sarapan, makan tengah hari dan makan malam)
 • 2 Bagasi (24’ & 20’)
 • Beg sandang & beg kasut
 • Air zamzam
 • Tag nama
 • Kursus umrah
 • Mutawwif berpengalaman


PACKAGE EXCLUDE
 • Passport
 • Insurance
 • Vaksin
Hari 1 : QUEEN ALIA AIRPORT/BAITULMAQDIS, JERICO

Tiba di Amman Queen Alia Airport 0515pagi,waktu tempatan dan setelah urusan immigrasen,disambut oleh wakil kami, dan terus menaiki bas untuk sarapan di restoran tempatan. Jemaah akan dibawa untuk menyimpan beg, sebelum bergerak ke Jerusalem.Jemaah kemudian akan bertolak dengan bas menuju ke Allenby Bridge, untuk ke B’Maqdis.Setelah urusan immigrasen memasuki Israel, Jemaah di sambut oleh wakil kami, untuk makan tengahari dan melawat kota Jerico dan seterusnya ke Jerusalem. Check in Hotel, dan di bawa menziarahi Masjid Al Aqsa dan Masjid Qubbatul AS-Sakhrah(Dome of the Rock)

Hari 2 : LAWATAN BANDAR JERUSSALEM

Setelah sarapan ,Jemaah akan dibawa menziarahi sekitaran Masjidil Aqsa dan Jerusalem, Ziarah Masjid Sulaiman. Masjid Buraq, Mt Olive, Maqam Rabiatul Adeweyah, Salman AlFarasi,Wailing wall, Acara bebas di Masjidil Aqsa

Hari 3 : BETHLEHEM / HEBRON

Setelah sarapan, bertolak ke Bethlehem. Masjid Saydina Omar, dan Nativity, tempat kelahiran Nabi Issa A.S. dan kemudian lawatan ke Hebron, ziarah Maqam Nabi Ibrahim A.S,Nabi Ishak A.S, pulang ke Jerusalem, Acara bebas di Masjidil Aqsa.

Hari 4 : JERUSALEM / AMMAN/MEDINA

Setelah sarapan,Check out, Bertolak ke Allenby Bridge .Tiba Amman, Makan Tgh di Laut Mati, Maqam Nabi Shuib A.S, AshabulKafi.Makan malam, Bertolak ke Airport, untuk check in ke Madinah, untuk penerbangan jam 2030 @ pagi pada hari ke 5

Hari 5 : ISTANBUL/ JEDDAH/MADINAH

Berlepas dari Amman dan berlepas ke Jeddah @madinah . Tiba di Madinah Jemaah akan check-in hotel. Setelah berehat seketika, jemaah akan dibawa menziarahi maqam Rasulullah S.A.W dan Masjid Nabawi.

Hari 6 : MADINAH/ZIARAH

Jemaah akan dibawa ke Makam Rasulullah S.A.W pada sebelah pagi dan melawat tempat-tempat bersejarah di kota Madinah seperti perkuburan baqi’, jabal/bukit Uhud, Masjid Quba, Masjid Qiblatain, Masjid Tujuh dan ladang kurma. Ziarah akan dipandu oleh wakil kami/mutawif di sana.

Hari 7 - 8 : MADINAH

Jemaah bebas beribadat dan melakukan aktiviti sendiri

Hari 9 : MADNAH/MEKAH

Selepas solat Zohor, Jemaah akan dibawa ziarah Wida’ ( Selamat tingal) di maqam Rasulullah S.A.W dan seterusnya bersiap untuk bertolak ke Mekah. Setiba di Mekah jemaah akan dibawa ke hotel. Setelah berehat seketika jemaah akan dipimpin melakukan ibadah umrah oleh mutawif.

Hari 10 : MEKAH

Jemaah akan dibawa menziarahi beberapa tempat bersejarah di kota mekah seperti Jabal thur (Gua Thur), Padang Arafah, Mudzalifah, Mina, dan akhir sekali di Ja’ranah. Sesiapa yang ingin mengerjakan umrah atau umrah badal bolehlah bermiqat ( Berniat dan memakai ihram) di sini. Umrah ini akan dipimpin oleh mutawif. NOTA : bergantung kepada keadaan/situasi jemaah umrah

Hari 11 : MEKAH

Ziarah hudaibiyah, lading unta dan Muzium Kaabah-tarikh adalah tertakluk kepada permit masuk ke muzium kaabah.

Hari 12 : MEKAH

Jemaah bebas beribadat dan melakukan aktiviti sendiri

Hari 13 : MEKAH

Selepas solat ZOHOR, jemaah dikehendaki melakukan TAWAF WIDA’ ( tawaf selamat tingal) dan bertolak ke lapangan terbang Jeddah. Jemaah akan terbang pulang ke kuala Lumpur. Nota : jemaah dikehendaki berada di lapangan terbang sekurang-kurangnya 3 jam sebelum berlepas.

Hari 14 : MEKAH

Jemaah akan tiba di KLIA, Kuala Lumpur Insya Allah


#Jadual Perjalanan tertakluk pada perubahan

Visa adalah tertakluk kepada kelulusan Kedutaan Saudi. Deposit RM2,000 selepas pengesahan dan 50 hari sebelum tarikh perlepasan, bayaran penuh perlu dijelaskan.

Jadual penerbangan adalah tertakluk kepada perubahan keadaan semasa. Bayaran kepada: MR TRAVEL & SERVICES SDN. BHD. (MAYBANK: 5127-7210-3800)

WhatsApp